divendres, 18 de novembre del 2011

Entenent a l´enemic III (final)


Definitivament les eleccions no són la millor època per a treballar en el Costat Fosc; en un mateix carrer, en un mateix pati pots trobar-te un veí que s´estresa si no reb tota la propaganda electoral i un altre que inmediatament després de treure-la de la bústia la tira a la paperera....personalment, en més d´una ocasió (en tó coloquial) he demanat al veí de turno que no ho fera davant de mi "home, que m´ha costat molt de classificar i repartir,espere´s a que ixca del pati per lo menos....". És impossible satisfer a tots, uns es queixen de que els deixes propaganda, altres de que no arriva la que volen (com si el dia de les eleccions no hi hagueren paperetes en el seu col.legi electoral), altres t´expliquen fil per randa perquè van a votar a eixe partit determinat o perquè no anirán a votar...en les oficines la gent es queixa perquè tenen que vindre dos vegades (o tres) a la sucursal (per sol.licitar el vot, per arreplegar la documentació electoral si no han estat en casa i per a depositar-la si es que no fan estos dos últims passos a la vegada) o perquè troben massa difícil el procés....He votat en dos ocasions per correu i entenc que sobretot per a la gent major siga un poc complicat, però no crec que, com et diuen alguns, es dega modificar el sistema per a votar simplement depositant la carta en una bústia al carrer. Complicat no vol dir difícil, el que no es pot fer es obrir el sobre i en lloc de llegir les instruccions fer lo que et sembla que deu estar bé....perquè després és molt difícil solucionar-ho...i de qui és la culpa? L´heu endevinat....


Enguany per lo que a mi respecta, les eleccions han acabat ja. Huí era l´últim dia per a votar per correu i demà la normalitat, o el que s´entén per normalitat en el Costat Fosc, tornarà...segurament encara vindrà gent a votar o a sol.licitar el vot.....és possible que per a més d´uno siga la mala de la pel.licula que no el deixa votar, però preferisc quedar-me en les anècdotes i en aquell xic que per a ejercir el seu dret va tindre que deixar-lo en les meues mans: per gent com ell, tot val la pena.


2 comentaris:

Jose Angel ha dit...

En las elecciones sindicales de mi empresa a las cuales me presenté, el voto por correo también era un caos. Que si tienes que usar dos sobres, que si dos visitas a la oficina de correos.... Un follón vamos. Espero que algún día podamos votar por internet de la misma forma que podemos hacer la matrícula o pagar multas....

Por cierto veo que ya has dejado de publicar tus posts en bilingüe, me lo pones dificil querida, pero yo no claudico..... A Songoku pongo por testigop que ninguna parrafada en valenciano se me resititirá (aunque tarde en leer el post 20 minutos más)

Monique LaMer ha dit...

No, sufras, oh candidato, que volverás a ver bilingüismo en Hidden Planet....en el fondo estoy tratando de asimilarte aunque creo que les bajoques farcides han hecho ya un gran trabajo.
Bss!!