diumenge, 13 de novembre del 2011

Entenent a l´enemic I




En este blog
no es parla de política; és una costum que en el temps ha adquirit caràcter de regla no escrita i que no vaig a trencar ara. Però com a treballadora del Costat Fosc, l´autora d´este línies viu la campanya electoral i les eleccions d´una manera especial; esta és una època molt intensa en el Costat Fosc i la gent s´encara molt en nosaltres, en el repart i les sucursals, com si fórem els que possem els plassos, com si fora culpa nostra que els partits envíen la propaganda electoral, com si fórem els autors de les normes a l´hora de presentar les sol.licituts...així que vaig a reivindicar el meu treball i els de tots els treballadors i treballadores del Costat Fosc, perquè tal vegada si ho explique, ens entendreu millor.

El Costat Fosc és l´operador designat pel govern central per la prestació del servei postal universal i li pot impossar obligacions de servei public per a garantir el normal desenvolupament dels processos electorals, és a dir, que les eleccions, per al Costat Fosc, són una obligació; quan les eleccions se convoquen, s´estableix la duració de la campanya des d´el punt de vista postal, els plassos de presentació de les sol.licituts de vot, de la presentació del vot per correu en oficines, de l´admisió de la propaganda electoral en els centres de distribució postal que la enviaran a les carteries, del depòsit i repartiment de les targetes del cens electoral i la publicitat electoral....tot està regulat pel govern central.

La campanya comença abans en oficines que en carteries, perquè els plassos de sol.licitut del vot per correu s´inicien abans; la sol.licitut es presenta personalment per l´interesat i s´envia per certificat urgent i gratuït a la delegació provincial del cens electoral; la delegació autoritza el vot, remitint al sol.licitant la documentació electoral mitjançant un certificat urgent en el que s´inclouen les paperetes electorals i l´autorització per votar per correu i un sobre on deurà remitir-se de nou la documentació i que ja va imprés en la direcció del col.legi electoral corresponent. El sobre (que ja és un vot) es tanca i deurà ser presentat en qualsevol oficina del Costat Fosc. El sobre en la documentació electoral triga en arrivar, és cert, perquè la delegació del cens triga en emitir-los; els primers que s´envien són les denegacions, per poder subsanarles...és inútil queixar-se al carter o en l´oficina i malgrat el que es puga pensar, els sobres en la documentació electoral no es queden en carteria retinguts fins que al carter li ve bé dur-los: la seua entrega és la prioritat; al principi, s´envien molts pocs i ja a punt de finalitzar el termini per sol.licitar-lo, es quan es remiteixen la majoria. A la gent li molesta i no es calla al respecte del fet de que la presentació de les sol.licituts i la recollida de la documentació electoral tinga que ser personal, mentre que la presentació del vot en oficina pot fer-la altra persona; quan presentes la sol.licitut del vot es fa en sobre obert: es contrasten els datos amb el DNI, es sella la sol.licitut en dia i hora i si hi ha el més mínim error , l´imprés s´ompli de nou, perquè un error pot dur a una denegació i no s´admeteixen, per supost, correccions en tippex (que hi han); tenint en compte que l´imprés és important, deu ser signat per l´interessat i sellat, al igual que el sobre i que hi ha que revisar-lo en atenció, no es lògic que es presente en sobre obert i siga el sol.licitant qui ho faça? I si tens que rebre la documentació electoral, que és en realitat el teu vot encara no efectuat, no és lògic que només tu pugues arreplegar el sobre? No és el vot personal e intransferible? Quan es realitza el depósit no és necessari que el realitze el titular perquè el vot està dins del sobre ja tancat.
Finalment, el dia de les eleccions, treballadors del Costat Fosc, que treballen eixe dia de manera voluntària i remunerada, portarán els sobres en els vots als col.legis electorals corresponents i allí farán entrega als presidents que tindran que obrir-los, comprovar que la documentació està en regla i depositar els vots en les urnes.

I encara hi ha més.

4 comentaris:

Jose Angel ha dit...

Mónica, dime si es cierto o no eso que dicen por Facebook que si coges un sobre de propaganda electoral y escribes a boli en él "rechazado" y lo metes de nuevo en el buzón, se lo vuelven a mandar al partido. De ser cierto comprendería que me engañaras, para no tener que trabajar un millón de veces más de lo normal.. ;)

Monique LaMer ha dit...

De verdad se dice eso en Fb? a mí no me ha llegado y soy parte interesada :) Bien, la propaganda electoral también se devuelve: por desconocido, por dirección incorrecta....Nunca me he encontrado con un vecino que me devuelva la publicidad rechazándola, la mayoría lo que hacen delante de mí es romperla y tirarla a la basura y da un gozo, con lo que te ha costado clasificarla y entregarla: yo les pido que al menos esperen a que me haya marchado del patio...pero es cierto que la propaganda se devuelve al igual que las papeletas del censo. Eso sí, no te puedo asegurar que en las siguientes elecciones no te la manden de nuevo.....

Jose Angel ha dit...

Uyyy, que pena me da que no me vuelvan a enviar propaganda electoral las próximas elecciones, me cachis........

Monique LaMer ha dit...

Yo no cantaría victoria: estás censado, constas como votante y ellos tienen la lista del censo....así que lo más probable es que te empapelen la casa de nuevo....:P